Skip to main content

Första kvartalsutdelningen med Lupe

Utdelning lundin petroleum aker bp kvartal

Så fick man första kvartalsutdelningen med lupe på kontot här i dagarna vilket såklart var väldigt trevligt. Som den uppmärksamme kan konstatera stämmer inte ovanstående tabell exakt då utdelningen blev 3.43 sek per aktie och kvartal medans jag ovan har den till 3.31.

Differansen beror på dollar/sek kurs som används i anslutning till utdelningstillfället. Utdelningen sker i dollar men konverteras till SEK baserat på snittkursen för dessa två valutor några dagar innan avskiljningsdatum. I övrigt räknar jag med att ovanstående antagande för Lundin Petroleums utdelningar kan ses som ganska så konservativa med tanke på att Johan Sverdrup kommer i produktion redan i år och kommer bidra med extremt stora kassaflöden.

Vad gjorde jag med utdelningen? Jag köpte mer International Petroleum Corporation (IPCO) för pengarna och vid köpet stod väl kursen i ca 46 kronor vill jag minnas måste ha vart den 5:e på utdelningsdagen som jag gjorde köpet.

IPCO har annars gått extremt bra på slutet tack vare den kraftiga stigningen i WCS, och har sedan första inköpet på 32 :- som ni kan läsa om här gått till dagens kurs på ca 49 :- vilket ger strax över 50% sedan Februari. Är övertygad om att det blir mer bara Q1 rapporten för IPCO kommer ut då första kvartalet sett väldigt bra ut med avseende på både gas och oljepris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *