Skip to main content

Kvartalsutdelning Aker Bp och Lundin Petroleum

Efter dagens kvartalsrapport från Lundin Petroleum så har jag uppdaterat min översikt på utdelningar för de båda bolagen.

2019 för Lupe blir diff mot verkligheten som ni ser på utdelning per aktie och kvartal då antal aktier skiljer sig nu över året och med det storleken på kvartalskostnaden i antal miljoner dollar. Jag krånglade inte till det för mycket utan man får vara medveten om att det är anledningen.

Från 2020 och framåt så är det gissning/uppskattning hur mycket Lundin petroleum kommer välja att dela ut per år men beroende på vad man själv tror hur fördelning mellan betala ner lån och utdelning ser ut så är det bara att välja kolumn.

Jag valde 600 miljoner för 2020 som min gissning av den anledning att man i år alltså kommer dela ut 460 miljoner dollar totalt från tidigare 500 satta detta alltså efter korrigeringen för det nya antalet aktier. Jag får nog säga att jag är säker på att man kommer öka utdelningen och då tror jag inte att man väljer just 500 igen även om det blir en ökning, nästa snygga siffra blir då 600.

Under presentationens frågestund så meddelande man även att man räknade med ca 1000 miljoner dollar eller strax under i fritt kassaflöde (exklusive ”exploration and appraisal”) i snitt för 2020-2026 så då är det fritt fram att gissa storlek på utdelning och storlek på återbetalning av lån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *